Efterfødselstræning med personlig træner

Kom hurtigt i form igen efter fødslen

Efterfødselstræning

Kvinder, der dyrker motion under graviditeten, får fortaget færre indgreb og har færre komplikationer under og efter fødslen. Smerteoplevelsen reduceres, og du kommer dig hurtigere efterfølgende.

Personlig hjælp til at træne efter fødsel, giver dig fysisk og psykisk overskud igennem din graviditet og fødsel

Hvis du dyrker motion under graviditeten, reducerer du din risiko for komplikationer både før og efter fødslen markant. Er du gravid og overvægtig, kan træning samtidig gøre det lettere for dig at holde vægten stabil. Herudover kan tilrettelagt hjælp til at træne efter fødsel, give dig kræfterne og din krop tilbage, så du får mere overskud til både din baby og dig selv.

I det følgende har jeg beskrevet forskellige problematikker, du kan opleve under og efter din graviditet. Husk, at du altid er velkommen til at kontakte med spørgsmål eller bare få en snak om din situation.

5 fakta om træning og fødsel

I form efter fødslen

Det vigtigste af alt er, at du skal bruge din tid og overskud til at lære dit barn at kende og give det den nødvendige omsorg. Og så skal du få sovet. Din krop er forandret både i musklernes spændingstilstand og i den hormonelle balance – der er altså intet som er, som det var en gang…

Hvornår må man træne efter, at man har født?

Du kan starte din efterfødselstræning på dagen for dit barns fødsel. Du skal selvfølgelig starte i det små med at gå lidt rundt i rummet, lave de første knibeøvelser og ligge på maven, så ofte du kan.

Din bækkenbund er typisk klar til, at du kan påbegynde et målrettet træningsforløb 8 uger efter din fødsel. Så snart du har din læges accept, kan du begynde at lægge større belastning på dine øvelser eller måske løbe korte ture. Husk at jo bedre form du var i under graviditeten, jo hurtigere vil du komme i form igen.

Bemærk, at jeg betragter efterfødselstræning som genoptræning, for din krop er nedbrudt og slidt efter de sidste måneders graviditet.

Sådan kommer du bedst fra start med din efterfødselstræning

Det er vigtigt, at din efterfødselstræning tilsigter en gradvis tilvænning til en ny verdensorden, hvor både du og dit liv er forandret. Det betyder ikke, at du ikke kan vende tilbage til den træningstilstand, som du var i før graviditeten eller komme i endnu bedre form.

3 vigtige ting, der bør indgå i din planlægning:

 • Stimulering af din livmoders sammentrækning
 • Genoptræning af bækkenbunden
 • Hensyn til din baby

En slap bækkenbund kan gøre det svært for dig i din hverdag. Du kan få problemer med at holde på vandet og i værste fald også din afføring. Inkontinens kan være så hæmmende i din hverdag, at du helt kan miste lysten til leg og social aktivitet.

Derfor er det vigtigt, at du starter genoptræningen af din bækkenbund hurtigst muligt. Har du en stærk bækkenbund, får du et bedre sexliv og en vitalitetsfølelse, som giver dig en fornyet energi på trods bleer og babygylp.

Din baby har brug for dig, så undgå for meget fravær og stress omkring din træning. Brug din tid og overskud til at lære dit barn at kende og give det den nødvendige omsorg.

 

Hvilken form for træning er den bedste for dig?

Er du forældre til et eller flere børn, har job og 1000 andre daglige gøremål, så kan det være svært at få træningen passet ind i hverdagen. Derfor tager jeg udgangspunkt i at gøre din træning så simpel og let tilgængelig som muligt.

 

Træning i hjemmet og de nære omgivelser giver dig mindre stress

Jeg har gennem årene fået en masse gode erfaringer med efterfødselstræning i hjemmet eller de nære omgivelser. Det giver et større spillerum og mindre stress i din hverdag.

 • En ½ times træning 2-3 gange om ugen giver dig synlige resultater
 • Du træner sammen med din baby, som også kan deltage
 • Jeg giver dig kreative forslag til din selvtræning

Kom i form efter fødslen med efterfødselstræning som hjemmetræning skaber en tryg ramme, hvor du kan være sammen med din baby og samtidig komme i form igen. Med enkelte redskaber kan vi tilrettelægge træningen, så den passer til dig og dine træningsmål.

 

Gymnastik med sansestimulering og babymassage

Lær øvelser og gymnastik du kan lave sammen med din baby. Lær også at give din baby sansemotorisk stimulering og massage.

Lær øvelser og gymnastik du kan lave sammen med din baby. Lær også at give din baby sansemotorisk stimulering og massage.

Sansemotorik er udtryk for de impulser der går fra sanseindtrykkene til centralnervesystemet. Der sendes sanseimpulser til hjernen, som svarer igen med en bevægelse. Jo flere impulser der modtages i hjernen, des større erfaring har kroppen gjort sig.

Nervesystemet hos en baby er langt fra færdigudviklet. Din baby har derfor brug for stimulering og indtryk fra sine omgivelser for at styrke sin videre udvikling.

Babyer er født nysgerrige og elsker at gå på opdagelse, så jo mere afstemt stimulation du kan give dit barn jo større kropsbevidsthed vil det få.

Gennem legen lærer du din baby at kontrollere og bruge sin krop bevidst. De små umotiverede spjæt bliver til viljestyrede spark. Blide skub vil pludselig blive til et bevidst drej.

 

Træn sammen med andre mødre og deres børn

Du kan også tilrettelægge din efterfødselstræning sammen med din mødregruppe. Jeg bidrager med emner til diskussion og underviser i:

 • Sansestimulering
 • Ammestillinger
 • Afspændingsøvelser
 • Bækkenbundstræning
 • Træningsøvelser

Jeg varetager også de individuelle behov, der kan være i en gruppe.

Genoptræning efter fødsel
Bækkenbundstræning
Træning efter kejsersnit
Rectus distace

Priser og træningsforløb

Træningen kan være på individuel basis eller hold og mødregrupper. Vi kan træne i center, udendørs eller hjemme hos dig.

 

Træning sammen med din baby

Vi kan også lave øvelser, hvor din baby kan være med. Her indgår også undervisning i sansemotoriske stimulation. Sansemotorik er udtryk for de impulser der går fra sanseindtrykkene til centralnervesystemet.

Der sendes sanseimpulser til hjernen, som svarer igen med en bevægelse. Jo flere impulser der modtages i hjernen, des større erfaring har kroppen gjort sig.

 

Udendørs genoptræning efter fødsel med barnevognen

Er du til luft og udendørs udfordringer, så kan du kombinere din genoptræning efter fødsel, og din daglige rulletur med barnevognen og din motion. Der er mange åbne rum i København, hvor vi kan træne, mens din baby sover trygt i barnevognen. Her får du både arbejdet med din kondition og muskelstyrke.

 

Amning og vægttab

”Du taber dig af amningen” – hører man rundt omkring, men det er ikke alle der fra naturens side har det forspring, når man skal af med de ekstra kilo, der har fundet vej til ens krop igennem graviditeten. Det er dog ikke ens betydende med, at du ikke kan kombinere et vægttab med amning, men det kan være en god idé, at søge professionel hjælp, så det bliver gjort ansvarligt, og så du har overskud som mor i en ny familie. Jeg kan hjælpe dig med både med støtte og kostvejledning som passer til dig, tilpasset og realistisk træning efter din fødsel, og kropsbehandlinger, så det kan blive en rigtig dejlig efterfødselsrejse for dig at finde dig til rette i mor-kroppen under din barsel. Det er mindst lige så vigtigt at have hovedet med.

Jeg vil allerede her minde dig om, at mor-kroppen er fantastisk og du lige har bygget et lille levende menneske, så husk at rose dig selv.

 

Prisoversigt

Træning Beskrivelse Pris
Introtime Fuld træningstime plus introduktion – GRATIS v køb af 10 el. 20 timer 750 kr
Enkelt træningstime Til dig der bare vil træne en gang i mellem eller trænger til lidt inspiration 850 kr
Mødregruppe Træning for mødregruppe 1050 kr
10 timer Hvis du ønsker at træne i center er der et tillæg på 500 kr. 6.995 kr
20 timer Hvis du ønsker at træne i center er der et tillæg på 500 kr. 13.200 kr

 

Du kan læse mere om mig og hvad jeg tilbyder her

 

Overvejer du efterfødselstræning i København?

Vi ligger på Vesterbro og har fine indendørs faciliteter, med masser af muligheder for at du kan træne efter fødslen. Er du mere til efterfødselstræning i de omkringliggende områder på Frederiksberg, Valby, Vanløse mv, så ræk ud – der er masser af muligheder, uanset om du er til inden- eller udendørstræning.

Få en GRATIS prøvetime

Du får en GRATIS introduktion til personlig træning, træningsmetoder, vægttab, kost og livsstil, hvis du efterfølgende køber 10 eller 20 timer. Skriv til os her og få din prøvetime med det samme!

NB! Nu kan du også træne med din ven eller kæreste for 50% ekstra.

  *Vi lover dig, at vi behandler dine oplysninger fortroligt, og at vi aldrig videregiver dem til tredjeparter.

  Direktør Stefan Sommer, 49 år

  “Helt sikkert den bedste investering i mit liv…”

  Aktieanalytiker Casper Blom

  “Tabte 10 kilo på 40 dage…”

  Rie Helmer, studievært & journalist DR

  “Nogle af de bedste penge, jeg har givet ud!”