Personlig træning - sådan vælger du en personlig træner!5 ting du skal vide inden du vælger en personlig træner

Hvis du ønsker at tabe dig, få en sundere livstil eller komme i form, kan personlig træning være et skridt i den rigtige retning. En god personlig træner kan hjælpe dig med at udarbejde et program, der hjælper dig med at nå dine mål og lærer dig at træne optimalt.

At vælge en personlig træner kan måske være lidt svært, men med lidt viden omkring personlig træning, og hvordan man vælger den bedste personlige træner, bliver det lidt nemmere.

Hvad er kravene til en personlig træner?

En personlig træner bør i det mindste, være uddannet og certificeret gennem en velrenommeret fitness organisation.

Den personlige træners opgave er at vurdere dit fysiske niveau, klarlægge dine mål (eller hjælpe dig med at finde mål) lave et træningsprogram og motivere dig.

En personlig træner kan presse dig i træningen, så du får brudt dine grænser – noget der kan være svært for de fleste, men er nødvendigt for komme i bedre form.

En personlig træner kan også:

 •     Vejlede dig i retning af dine mål
 •     Undervise dig i styrketræning, kredsløbstræning og grundlæggende ernæring
 •     Motivere dig til at passe din træning
 •     Hjælpe dig med at måle dine fremskridt, og se hvor i træningen, der kan optimeres yderligere

Hvordan forløber en typisk træningstime

Hver træning varer normalt omkring en time. Det første møde er afsat til at vurdere dit fysiske niveau, kropsmål, tidligere erfaringer med træning, helbred og mål med træningen.

Hver træningstime består typisk af kredsløbstræning(løb, cykling etc.), styrketræning og strækøvelser – selvfølgelig afhængig af dine mål og hvilke træningsformer du ønsker at benytte.

Din personlige træner viser dig, hvordan de enkelte øvelser udføres korrekt og med hvilken belastning for at få mest muligt ud af træningen.

Det skal du se efter, når du vælger en personlig træner

 • Uddannelse: En personlig træner bør være certificeret gennem en velrenommeret organisation. En universitetsuddannelse er ikke nødvendigt, men jo mere uddannelse din træner har, jo større er mulighederne for at du får den bedste vejledning og resultater.
 • Erfaring: Sørg for at din træner har erfaring, især i forhold til dine mål. Er du eksempelvis bodybuilder, har du selv en masse viden omkring netop den form for træning, og det er vigtigt, at din personlige træner kan bidrage med noget nyt.
 • Helbred og skader: Hvis du har et specifikt problem, en skade, er gravid, har hjerteproblemer, diabetes, etc. skal du sørge for din træner har uddannelse inden for disse områder og eventuelt kan samarbejde med din læge.
 • En god lytter: Det er vigtigt din træner lytter til dig, så du får det ud af træningen du vil have. En god træner er 100% fokuseret på dig under træningen.
 • Måling af fremskridt: En god træner vil løbende vurdere dine fremskridt og foretage ændringer i træningen, hvis det er nødvendigt.

Personlighed er også vigtig, da I skal arbejde tæt sammen. Sørg for at du føler dig tryg, og ikke er bange for at stille spørgsmål.

Få en GRATIS prøvetime

Du får en GRATIS introduktion til personlig træning, træningsmetoder, vægttab, kost og livsstil, hvis du efterfølgende køber 10 eller 20 timer.  Skriv til os her og få din prøvetime med det samme!

NB! Nu kan du også træne med din ven eller kæreste for 50% ekstra.53 år, Solid teoretisk og praktisk baggrund. Tidl. elitesportsmand.

Se mere her...


30 26 30 78

Skriv til mig

48 år, over 20 års praktisk erfaring med formidling af træning og undervisning.

Se mere her...


21 97 87 83

Skriv til mig

Mest besøgte sider


 1. Priser

  Se vores priser og træningsforløb

 2. Træningsformer

  Se hvilke træningsformer der passr dig

 3. Om os

  Se vores kvalifikationer og erfaring