Personlig træner: Sådan vælger du den rigtige

Ønsker du at tabe dig, få en sundere livstil eller komme i form? Så kan personlig træning være et skridt i den rigtige retning. En god personlig træner kan hjælpe dig med at udarbejde det helt rigtige program til dig. På den måde kan du bedre nå dine mål og træne optimalt.

At vælge en personlig træner kan måske være lidt svært. Men med lidt viden omkring personlig træning, og hvordan man vælger den bedste personlige træner, bliver det lidt nemmere.

Hvad er kravene til en personlig træner?

En personlig træner bør i det mindste, være uddannet og certificeret gennem en velrenommeret fitness organisation.

Den personlige træners opgave er at vurdere dit fysiske niveau, klarlægge dine mål (eller hjælpe dig med at finde mål) lave et træningsprogram og motivere dig.

En personlig træner kan presse dig i træningen, så du får brudt dine grænser – noget der kan være svært for de fleste, men er nødvendigt for komme i bedre form.

En personlig træner kan også:

 •     Vejlede dig i retning af dine mål
 •     Undervise dig i styrketræning, kredsløbstræning og grundlæggende ernæring
 •     Motivere dig til at passe din træning
 •     Hjælpe dig med at måle dine fremskridt, og se hvor i træningen, der kan optimeres yderligere

Hvordan forløber en typisk træningstime?

Hver træning varer normalt omkring en time. Det første møde er afsat til at vurdere dit fysiske niveau, kropsmål, tidligere erfaringer med træning, helbred og mål med træningen.

Hver træningstime består typisk af kredsløbstræning(løb, cykling etc.), styrketræning og strækøvelser – selvfølgelig afhængig af dine mål og hvilke træningsformer du ønsker at benytte.

Din personlige træner viser dig, hvordan de enkelte øvelser udføres korrekt og med hvilken belastning for at få mest muligt ud af træningen.

Det skal du se efter, når du vælger en personlig træner:

 • Uddannelse

  En personlig træner bør være certificeret gennem en velrenommeret organisation. En universitetsuddannelse er ikke nødvendigt, men jo mere uddannelse din træner har, jo større er mulighederne for at du får den bedste vejledning og resultater.

 • Erfaring

  Sørg for at din træner har erfaring, især i forhold til dine mål. Er du eksempelvis supermotionist , har du selv en masse viden omkring netop den form for træning, og det er vigtigt, at din personlige træner kan bidrage med noget nyt.

 • Opnået resultater

  undersøg hvad andre klienter siger om din personlig træner. Det handler ikke om hvordan den personlige træner ser ud, men om hvordan den personlige træning har virket. Er klienterne tilfredse og holder træneren sit ord.

 • Helbred og skader

  Hvis du har et specifikt problem, en skade, er gravid, har hjerteproblemer, diabetes, etc. skal du sørge for din træner har uddannelse inden for disse områder og eventuelt kan samarbejde med din læge.

 • En god lytter

  Det er vigtigt din træner lytter til dig, så du får det ud af træningen du vil have. En god træner er 100% fokuseret på dig under træningen.

 • Måling af fremskridt

  En god træner vil løbende vurdere dine fremskridt og foretage ændringer i træningen, hvis det er nødvendigt.

Personlighed er også vigtig, da I skal arbejde tæt sammen. Sørg for at du føler dig tryg, og ikke er bange for at stille spørgsmål.

Trænerne hos Personligtræner.dk har fagligheden på plads. Vi går akademisk og evidensorienteret til værks og sørger altid for at være opdateret på den seneste forskning indenfor træning, sundhed og ernæring. Ydermere har Personligtræner.dk en solid praktisk erfaring og med omkring 1000 klienttimer om året i de sidste 15 år må man sige, at vi kan omsætte vores viden til at bringe vores klienter i mål. Læs mere om vores trænere.

Du kan også starte med at lære os lidt at kende og finde inspiration om os, ved at følge os på instagram: Britt Schou Peter Madsen

Personlig træning bliver i det hele taget mere og mere udbredt i Danmark. Læs mere om dette.

Peter H. Madsen

Certificeret personlig træner & instruktør

Peter er 53 år og har i over 35 år beskæftiget sig med professionel træning. Han har en bred teoretisk og faglig baggrund på højt niveau. Peter har desuden mange års praktisk erfaring med en lang række sportsgrene – heraf flere på eliteniveau.

Britt Schou

Psykomotorisk terapeut og personlig træner

Britt er 48 år og har ligesom Peter en solid teoretisk baggrund og over 20 års praktisk erfaring med formidling af træning. Hun er psykomotorisk terapeut og har specialiseret sig i funktionel træning, som hun også formidler til andre professionelle trænere.

Få en GRATIS prøvetime nu

Du får en GRATIS introduktion til personlig træning, træningsmetoder, vægttab, kost og livsstil, hvis du efterfølgende køber 10 eller 20 timer. Skriv til os her og få din prøvetime med det samme!

NB! Nu kan du også træne med din ven eller kæreste for 50% ekstra.

 

Direktør Stefan Sommer, 49 år

“Helt sikkert den bedste investering i mit liv…”

 

Aktieanalytiker Casper Blom

“Tabte 10 kilo på 40 dage…”

 

Rie Helmer, studievært & journalist DR

“Nogle af de bedste penge, jeg har givet ud!”

 

  *Vi lover dig, at vi behandler dine oplysninger fortroligt, og at vi aldrig videregiver dem til tredjeparter.